Погляд на війну та демократію через арт: митці України можуть отримати мікрогранти

Українські молоді й досвідчені митці в межах проєкту Democracy Frontline мають змогу отримати від 50 до 500 євро за промоцію основ демократії у своїх творах.

З 9 листопада до 7 грудня митці України зможуть подати заявку на виграш мікрогранту в розмірі від 50 до 500 євро.

До участі запрошують творців, що працюють у таких напрямах:

  • поети й письменники (Poetic Frontline);
  • художники та дизайнери (Visual Art Frontline);
  • стендап-коміки (Stand Up Frontline);
  • хіп-хоп виконавці (Hip-Hop Frontline);
  • сценаристи (Film Frontline);
  • журналісти (Mass Media Frontline).

Щоби стати учасником гранту, необхідно подати проєкт, який відображає один із трьох векторів:

  1. Відображення принципів сучасної демократії:
  • повага до людської гідності, прав і свобод людини;
  • свобода людини самостійно робити вибір та приймати рішення, які впливають на її життя чи життя суспільства;
  • відповідальність і прозорість дій влади;
  • відсутність будь-якої дискримінації за будь-якою ознакою;
  • верховенство права;
  • повага до прав людини, включно з правами меншин, визнання того, що всі люди народжуються вільними та рівними у своїх правах.
  1. Протидія: фейкам, пропаганді, наративам країн-терористів, підміні понять, насильницькій русифікації, нав’язуванню російської культури.
  1. Прогнозування Майбутнього Незалежної України: боротьба з корупцією, вступ до Європейського Союзу та НАТО, рефлексія в площині російсько-української загарбницької війни.

Долучитися до конкурсу можна до 9 грудня. Для цього необхідно заповнити форму (http://mediafrontline.org/our-projects/democracy-frontline/ ), завантажити згідно визначених правил своє творіння, додати дві світлини і власну творчу характеристику (короткий мотиваційний текст до 300 символів).

Обмежень у кількості поданих робіт немає: один митець може надіслати на розгляд одразу декілька творів.

Неповнолітні також можуть доєднатися до конкурсу, але тільки за згодою батьків/опікунів. Тоді в разі перемоги учасник отримає грошовий приз за участю батька/опікуна.

Обиратимуть переможців експерти проєкту та запрошені компетентні фахівці. Вони виставлятимуть учасникам оцінки за 5-бальною шкалою.

За кількістю отриманих балів журі визначить біля 100 переможців, що отримають мікрогранти різної номінальності. Їхні імена оголосять 1 грудня. Оберуть 40–50 літературних творів, 40 візуальних ілюстрацій, 1 хіп-хоп композицію, 1 сценарій фільму, 5 стендапів та 5 журналістських матеріалів.

Фінальним заходом проєкту стане подія наживо у форматі квартирника. Вона відбудеться у безпечному просторі. До квартирника долучаться учасники всіх напрямів програми Democracy Frontline та представники різних іноземних установ.

Проєкт для творців під назвою Democracy Frontline за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини ініціювала німецька громадська організація «___mediafrontline» у партнерстві з ГО «Тинк Тенк Юкрейн» (організатори відомого щорічного кінофестивалю Kharkiv Meet Docs).

Нагадаємо, раніше W-Fair писав, що нещодавно за підтримки першої леді України Олени Зеленської був запущений проєкт “Україна поруч” (Ukraine is Here). Це нова колекція на платформі Google Arts & Culture, яка демонструє непохитний дух України й дозволяє кожному досліджувати багату культуру й традиції нашої країни.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *