SEE TRUE – тренд, який захопив тижні моди та що транслює майже кожний дизайнер у своїх колекціях

SEE TRUE («Гола правда») – тренд на прозорість, який говорить про бажання бути сміливою, рішучою, відкритою, справжньою. Оголити все, що раніше приховували. Нова сексуальність, легкість, чистота, свіжість. Цей тренд залежить від змін жінки, її сприйняття себе. Стиліст Яна Кириченко спеціально для W-Fair запропонувала простежити, де бере свій початок SEE TRUE та як він змінюється. Перші […]

SEE TRUE («Гола правда») тренд на прозорість, який говорить про бажання бути сміливою, рішучою, відкритою, справжньою. Оголити все, що раніше приховували. Нова сексуальність, легкість, чистота, свіжість. Цей тренд залежить від змін жінки, її сприйняття себе.

Стиліст Яна Кириченко спеціально для W-Fair запропонувала простежити, де бере свій початок SEE TRUE та як він змінюється.

Перші первістки цього тренду зʼявилися на початку 19 сторіччя в Європі, в той період мода вивільняє жінок від корсету, сукні виконуються в легкій прозорій тканині.

Ще вагомий внесок в той час вносить балет «Шахерізада», в 1910 році в моду входять прозорі тканини, більше декольте і відкриті плечі, незабаром цей тренд почнуть називати «ногою модою».

Тренд на прозорість дуже тісно повʼязаний з нижньою білизною, вагомий внесок в нього внесла відома фірма а Америці «Уорнес». Чулки і нейлон, прозорі пінюари (1939).

90ті та 2000-ні – тренд на демонстрацію білизни скрізь прозору тканину поширюється на інші частини гардеробу жінки. Зʼявляються спідниці, сукні вільного крою, сорочки в тандемі з діловими костюмами. Але поки що цей тренд залишається занадто сміливим.

З 2000-ми Prada та інші бренди змінюють матеріали і прозорість починає набувати нових трендів. Наприклад, багатошаровість, надає обʼєму, текстуру, перетворюється на другий шар шкіри. Вечірня сукня, плащ, костюм в прозорому виконанні додає елегантності, загадковості, яскравого акценту.

З кожним роком відозмінюється сприйняття цього тренду, дизайнери демонструють, що сучасна жінка – це значить смілива, елегантна, інтелектуальна, сильна, впевнена, сексуальна, стильна, незалежна.

Додається каміння, плетення, блискітки. Додається принт. Така класична річ, як діловий костюм, стає легшою і прозорішою, сукні в поєднанні з міхами роблять ще ніжнішою і роскішнішою жінку.

Починаючи з 2010го зʼявляється так званий «культ тіла», коли жінка більше приділяє уваги своєму тілу, зовнішньому вигляду, спорту і здоровому способу життя, естетична медицина. Тіло донлянуте, красиве, вже не може ховатися і легкий та прозорий одяг – це один із способів показати себе, не порушуючи рамок пристойності.

Завданням дизайнерів стає зробити звичні нам предмети одягу більш легкими і прозорими: тут і блузи, водолазки, сорочки, костюми, головні убори. Додається мереживо, декоративні елементи в поєднанні з прозорою тканиною, вишивка, прошва, сітка, плетіння. Можна також побачити з поєднанням брутального взуття або шкіряної куртки, або ділового верху та прозорого низу.

В прозорих сукнях витриманий мінімалізм та стриманий фасон, елегантність – і це таке розкішне поєднання. Зʼявляються дуже сміливі відтінки прозорості.

Хто вона сучасна жінка? Якщо дивитися на вбрання з мережива, прозорі тканини, як вони поєднуються з брутальним взуттям, або шкіряною курткою, з оверсайз піджаком, плетеним візерунком, мінімалістичні і насиченого кольору, хочеться зупинитися і розглядати, кожний сантиметр, кожний візерунок, вглядатися у саму суть.

І в голові тільки одне питання «Хто ця прекрасна жінка?». Любляча і приймаюча себе всю, різні свої прояви. Вона має прекрасні відносини з собою і своїм тілом. Вона – це сучасна жінка.

Ми можемо переглянути і надихнутися колекціями відомих брендів: Choloe, Schiaparelli, Gucci, Roege Hove, Valentino, Tom Ford. Кожний бренд прочитав її по-своєму, прочитайте і ви щось своє.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *