Поділ — це оповите магією серце Києва. З кожним кроком тут оживають історії минулого, що прагнуть бути почутими. Такі, як історія будинку №10 по вулиці Спаській.
Будинку №10 майже два століття. Колись у його стінах оселився скульптор із родиною. Старовинна дубова підлога й досі зберігає у своїх тріщинках пам’ять про ті часи — гіпсову пудру, в бібліотеці вишикувались старовинні книги, в антикварному буфеті — поблискує посуд… Придивіться, і ви неодмінно побачите, як вранці до флігеля прокрадалося сонце, в той час, коли їдальню наповнювали сміх, дзвін посуду та аромат гарячих булочок з вишнями. Саме тут, в майстерні поверхом нижче після сніданку кипіла творча робота, а ввечері до будинку приходили гості, яких приваблювала гостинність господарів, їхня любов до смачних страв та особлива краса Подолу. Власником закладу є ресторатор Майкл Дон.
Турботливе ставлення до історії власного міста береже його душу. Ми відтворили атмосферу старовинного подільського будинку-майстерні, і водночас сповнили його нашою творчою енергією. Дім №10 ожив просто неба на наших очах. Його інтер’єр, як багатошаровий живопис, засяяв глибиною поєднання сучасних та автентичних вікових деталей.
У старовинних дзеркалах відобразились нові форми лаконічних сучасних меблів, у білій печі запалав вогонь, а до двохсотрічних балок на стелі простяглись гілками живі рослини.
У ресторані DOM №10 власники створють нову історію Подолу, надихаючись його спадщиною. Щодня вранці вони купують духм’яні трави та сезонні овочі на Житньому Ринку, як робили мешканці цього дому колись. До дрібниць обмірковують меню, сперечаються, чаклують над деталями, щоб здивувати тих, хто завітає до них сьогодні. Вони багато подорожують, але більш за все люблять приймати гостей, яких приваблює зачароване тепле світло старовинного будинку на Подолі.
Кухня
Кухня закладу – це історія про дім, де би він не був – у Києві або в іншій частині світу. Де на вас завжди чекають. Де не буває нудної їжі, але є улюблена. Про дім, де готують так, що ви забудете про дієту та замовите ще порцію. І обов’язково покличете до DOM №10 родину й друзів, веганів і м’ясоїдів, мандрівників та домосідів – на ризото з білими грибами і пиріжечки з капустою, на запечену качку, на вареники з вишнею й медовик з трюфельним кремом. Тому що там готуєть смачно, як вдома.
Нагадаємо, раніше W-Fair публікував оригінальний рецепт карпачо з ростбіфа від кулінарного експерта.